Cinquena Ronda Congrés A – Congrés B

CONGRÉS 7,5 – SANT BOI 2,5

CONGRÉS B 1- AGUSTÍ 9

Una de freda i una de calenta aquest matí pels dos primers equips del Congrés. Mentre el primer equip s’imposava al Sant Boi amb una autoritat inesperada, l’Agustí, enguany més compacte i potent que mai, arrassava amb el nostre B.

L’encontre davant del Sant Boi començava amb unes taules d’en Mariano Camacho, que retorna al seu hàbitat natural. Poc abans del migdia he valorat la situació del matx, amb diverses partides aparentment favorables, i he ofert taules al meu adversari, doncs tot i sorprBendre’l a l’obertura, ha sabut trobar la continuació per equilibrar la partida, i mig punt amb negres sempre suma. Després d’especular uns minuts amb la situació de l’encontre, les ha acceptat, 1-1.

Mentre fèiem el post-mortem al bar, les partides han anat caient a favor nostre i al tornar a revisar el ‘mecànic’ (doncs al Congrés no podem parlar de l’electrònic), aquest assenyalava un 5-1, amb superioritat a les partides que restaven en joc. Finalment, amb l’excepció d’en Bielsa, que ha deixat escapar una posició superior i ha acabat perdent, els punts s’han anat materialitzant. La darrera partida en acabar ha estat la de l’Oliver, que ha convertit un final amb desequilibri material tot i la pressió del rellotge. En Carlos és, possiblement, el congressista més en forma aquesta temporada.

Amb les dues victòries aconseguides, el Congrés surt dels llocs de descens i pren posició en la competició entre vuit equips per salvar la categoria. El Catalunya lidera el grup amb mà de ferro, mentre que l’Andorra és segon, amb quatre punts. La resta, a garrotades per mantenir-nos. Diumenge que ve visitem al Catalònia.

El matx del B no ha tingut cap mena d’història. Avui ha estat més preocupant el com que no pas el què. Que l’Agustí, amb el conjunt que disposa aquesta temporada, et guanyi amb suficiència, es normal, però un 1-9 pot afectar piscològicament de cara a les properes i decisives rondes.

Ben aviat en Josep m’advertia: no he pogut aconseguir les meves clàssiques taules! Ni ell ni l’Andreu, ni l’Inglés, ni en Javi… ni en Màgic, avui presa de la solidesa d’en Viñas. Només l’intractable Mario Povoa, que compta les seves partides per victòries, ha pogut maquillar mínimament el resultat.

Tot i aquest panorama, el Congrés B disposarà en les properes jornades de dos matxos davant del Peona i Peó D i del Diagonal Mar que poden esdevenir decisius. Però abans, diumenge que ve, l’Espiga de les Corts. Ells són els líders, nosaltres el Congrés!

Héctor Hernández

Club d’Escacs Congrés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *