Crònica primera ronda Congrés A i B

CONGRÉS 3,5-OLOT 6,5

CONGRÉS B 3-ARAGONÈS 7

Una mica més aviat del que és habitual, dóna inici una nova edició de la Lliga Catalana. Enguany, els dos primers equips del Congrés hauran de prémer les dents per conservar llurs categories. Una mostra n’ha estat el desenvolupament de la primera ronda, on tots dos equips han estat superats àmpliament, si més no al marcador.

El primer equip s’enfrontava a un dels candidats a estar a la zona alta, l’Olot. En aquesta ocasió, en Pere Martínez no ha pogut reeditar les taules que aconseguí l’any 2015, davant del GM Campos. Victòria de mèrit d’en Carlos Oliver davant del jove Pol Sabrià, així com d’en Camacho i en Sagués, que s’ha imposat a la MF Mònica Vilar. L’altre mig punt l’he fet jo, després d’una partida equilibrada on, per sort, el meu adversari no ha vist que em guanyava un peó abans d’entrar al final.

En aquest campionat crec que una de les claus serà l’actuació dels nostres dos o tres darrers escaquers, on les diferències s’eixuguen. Si volem aspirar a puntuar, els que juguem allà, ho haurem de fer força millor que avui.

El segon equip ha anat sempre a remolc, per bé que, segons comenta en Sadurní, amb 5-3 en contra ha tingut opcions. Aprofitem l’avinentesa per destacar al propi Sadurní, que, com és habitual, no ha defraudat i ha aconseguit les seves clàssiques taules (i això que deia que no estava gens en forma…) davant d’un rival força superior. També en Màgic ha tret mig punt, després d’una seqüència de fantasia que només es troba al seu abast. L’score congressista l’han completat en Tort i el nostre nou fitxatge portuguès, en Mario Povoa, que s’ha aliat amb la sort.

Diumenge que ve el Congrés visita a La Lira, mentre que el Congrés B se’n va a Mollet per enfrontar-se al Mollet B.

Héctor Hernández

Club d’Escacs Congrés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *