Crònica vuitena ronda – Congrés A i B

TÀRREGA 3-CONGRÉS 7

TRES PEONS C 7,5-CONGRÉS B 2,5

El primer equip del Congrés encarava el desplaçament més llarg d’una temporada on realment no ens podem queixar en aquest aspecte. Poc més de cent quilòmetres ens separen de la capital de l’Urgell i, tot i sortir amb temps suficient per arribar, no n’hem tingut prou per anar a esmorzar. Una màquina de cafè que hi havia al local del Tàrrega ha permès que els famolencs visitants enganyessin el cuc.

De manera sorprenent, si tenim en compte el que s’hi jugaven, els lleidatans han presentat una alineació amb moltes baixes als escaquers inferiors, fet que hem aprofitat per endur-nos el matx, doncs s’han guanyat totes les partides a partir del sisè tauler.

La matinal començava amb les victòries d’en Sagués i d’en Montes, a les que ben aviat s’hi ha afegit en Camacho, que avui ha triturat la posició adversària. Novament una gran actuació d’en Pere Martínez ens ha donat mig punt important davant d’un adversari superior, mentre que l’Ortín avui no ha pogut puntuar. També guanyava jo, ha calgut esperar vuit setmanes per veure-ho i segurament m’he anotat la partida que menys he merescut, doncs el meu jove adversari ha sabut portar la iniciativa des de l’obertura, però ha omès un cop tàctic que li ha costat una peça i el punt. 1,5-4,5, amb les partides dels primers taulers incertes, però l’Alonso amb un clar avantatge. En Fermí ha defensat amb encert un final amb peó de menys, aconseguint les taules, mentre que l’Alonso ha concretat la seva posició amb solvència, 2-6. Poc després a l’Oliver, que mirava d’aguantar un final inferior, li ha caigut la bandera. El seu final era motiu de debat a l’acabar l’encontre, doncs en Pere Martínez tenia el dubte de si es podia arribar a salvar o no.

Finalment en Bielsa, en posició molt superior, ha hagut de treballar fins al voltant de les dues per superar al seu jove adversari, que li ha posat totes les traves que ha pogut. Amb molta serenor, en Bielsa ha sabut trobar un pla eficaç per materialitzar i situar el 3-7 definitiu.

Gran temporada del Congrés, que assegura matemàticament la permanència i, després de veure els resultats, pràcticament queda descartat de cara a lluitar pel play-off d’ascens. Diumenge que ve, matx per gaudir, a casa, davant de l’Andorra.

Per la seva banda, el Congrés B ha caigut a domicili davant del Tres Peons C. La derrota era previsible i ens situa en la conjuntura prevista: un matx a tot o res davant del Diagonal Mar. Guanyant, quedaríem a expenses dels descensos de segona divisió, mentre que perdent, som carn de primera territorial. No tinc cap dubte que els congressites donarem la millor versió de nosaltres mateixos.

Héctor Hernández

Club d’Escacs Congrés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *