Quarta Ronda Congrés A – B

SANT MARTÍ 4 – CONGRÉS 6

SANT MARTÍ B 7,5 – CONGRÉS B 2,5

Emocionant encontre a vint taulers el que s’ha viscut avui al centre cívic de Sant Martí. Sempre és un plaer jugar en un club veí, on un es sent com a casa. Abans de l’encontre, retrobament amb el nostre consoci, en Roger Salvo, que avui defensava els colors santmartinencs.

L’encontre entre els dos primers equips començava amb unes taules de l’Alonso, mentre que en Sagués, fidel al seu estil, s’imposava en poc més de vint jugades. I, encara que si mirem l’ELO sembla curiós, ja no hem deixat escapar aquest avantatge durant tota la matinal. Victòries d’en Ortín i taules de l’Oliver i d’en Fermí. També taules, treballades, entre en Juanjo Montes i en Roger Salvo. En Bielsa també aconseguia mig punt i, per tant, col·locava el 4,5-2,5 amb tres partides en joc.

En Pere Martínez, amb peça de més, que havia de concretar, en Camacho, defensant una posició inferior i servidor, amb posició superior, però com és habitual, immers en destrets de temps. En Bielsa i en Sagués m’han aconsellat oferir taules per assegurar el matx. He de reconèixer que avui m’ha pogut el petit ego que tot escaquista porta dins i, després d’una partida on he portat la veu cantant de principi a final, no volia fer taules. He conduït la posició cap a una variant on tenia les taules a la mà, especulant amb que es confirmés la victòria d’en Pere i, quan això es produís, forçar per aconseguir la victòria, però finalment he recapacitat i he ofert les taules. El meu adversari també ha rebut pressions per part dels seus companys de club per mantenir la partida en joc, doncs el matx se’ls escapava, però donada la posició, ha acceptat el mig punt de bon grat. Una estona després, en Pere materialitzava el seu avantatge en una posició simplificada davant del fort MF Òscar Ruiz. És impressionant la capacitat que té en Pere Martínez per aguantar les partides contra rivals que l’avantatgen àmpliament al rànquing.

Les meves disculpes als delegats, doncs quan he estat a l’altra banda, demanant a algú que ofereixi taules per assegurar un matx i no ho ha fet, no m’ho he pres massa bé. A la Lliga Catalana el més important és el resultat col·lectiu i el punt que avui ha aconseguit el Congrés, tot i que ens manté cuers, serveix per no despenjar-nos en la lluita per la salvació. Diumenge que ve ens visita el Sant Boi, en el que pot ser un altre matx clau.

I pel que fa al segon equip, a mig matí, després de les taules d’en Sadurní i de la victòria (4 de 4) d’en Mario Povoa, la realitat és que l’encontre pintava força millor del que pot indicar el marcador final, però a partir d’aquí totes les partides, excepte les d’en Javi i de l’Andreu, que s’han saldat amb taules, han anat caient cap al bàndol local. Avui fins i tot en Màgic, termòmetre de l’equip, no ha tingut el seu millor dia i ha acabat claudicant després d’una partida amb poques opcions.

Diumenge que ve rebrem als amics de l’Agustí, que aquesta temporada té un equip molt compacte. Amb zero punts després de quatre rondes, la salvació pot semblar una quimera, però hi ha dos clubs més en la mateixa situació que nosaltres, així que res està decidit. Ànims i força Congrés!!

Héctor Hernández

Club d’Escacs Congrés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *