Sisena Ronda – Congrés A – B

CATALÒNIA 4,5 – CONGRÉS 5,5

L’ESPIGA DE LES CORTS 7,5 – CONGRÉS B 2,5

Emocionantíssim encontre el que s’ha disputat aquest matí a la nova seu del Catalònia, ubicada en un sofisticat complex esportiu al barri de les Bases de Manresa, que contrasta amb la seva antiga sala, segons les referències que en tinc.

Durant tota la matinal hem portat la iniciativa al marcador mercès a l’impuls que ens ha donat la ràpida victòria d’en Juanjo Montes. He quedat estorat al contemplar com en Juanjo i el seu adversari jugaven, en moltes ocasions, a ritme de partida blitz i, per part del congressista, amb una suficiència admirable. Poc després, l’Ortín signava taules en un final equilibrat, de torre i peça per bàndol. Uns minuts més tard, al sortir de l’obertura, el meu adversari m’ha ofert taules. Crec de disposava d’un lleuger avantatge, però la posició estava equilibrada i els delegats m’han suggerit aceptar-les, doncs anàvem per davant al marcador i algunes partides estaven favorables.

En Bielsa i en Fermí també han equlibrat llurs partides. Una vegada ha acabat, en Javier s’ha dedicar a comptar el total de punts d’ELO en que el rival ens avantatjava si sumem els deu escaquers, xifra entre els 800 i 900 punts, que ara mateix ni recordo ni em vull molestar en sumar. L’Alonso ha rematat brillantment la seva partida després de crear una xarxa de mat sobre el monarca adversari. Amb el 2-4 i en Camacho amb clar avantatge, tot era qüestió que en Pere o en Carlos Oliver puntuessin davant de rivals superiors. En Sagués, per contra, tenia una posició molt complicada d’aguantar.

Finalment en Sagués ha acabat claudicant en una partida táctica, de les que a ell li agraden, però que avui ha sortit creu. Tot seguia el guió previst fins que l’Oliver, immers en destrets de temps, ha comès una errada que li ha costat la partida. 4-4, en Camacho molt millor i en Pere en posició equlibrada, però davant d’un jugador que li treia 250 punts d’ELO. Jo signava l’empat. Però algun jugador de l’equip adversari ens ha donat un cop de mà al sumar malament l’score i dir-li al seu primer tauler que podía fer taules. En Pere les ha acceptat i immediatament després han vist que es quedaven 4,5-4,5 amb una partida, la d’en Camacho, molt inferior.

Els congressistes ho celebràvem, però l’adversari d’en Camacho, que jugaba amb l’increment dels 30 segons, s’ha defensat de manera lloable, sabent en tot moment com trobar el millor contrajoc. Amb peça de menys ha creat un peó passat que, per moments, feia perillar fins i tot l’empat. Pero amb en Camacho al comandament, les taules no perillen mai. Poder no ha materialitzat de la manera més precisa, però quan ha calgut, ha clavat els colzes i, finalment, ha trobat la manera de neutralitzar les amenaces rivals lliurant la peça pel peó adversari i convertir, no sense dificultats, el peó de torre que conservava.

Immens Camacho, que ens ha donat un punt que ens deixa en molt bona situació de cara a assegurar la permanència, però no val a badar. Encara ens falta un punt i tots els equips són duríssims. Diumenge que ve, primer match-ball amb la visita d’un sempre compacte Vilafranca.

Pel que fa al B, sembla que s’ha imposat la lògica de l’ELO. Tot i això, hi ha força trets positius a destacar: les taules d’en Josep amb negres davant d’un mestre català, les taules del president, les d’en màgic i, sobretot, la victòria d’en Bañón, que de ben segur ha estat espectacular.

La nostra lliga comença diumenge que ve, quan estem obligats a derrotar al Peona i Peó D per continuar amb opcions reals de salvació. No tinc cap dubte que en aquest encontre decisiu es posarà la primera pedra per assolir una salvació que a dia d’avui sembla una quimera.

Héctor Hernández

Club d’Escacs Congrés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *